SELAMAT BERKUNJUNG KE HALAMANKU...

Selasa, 23 Disember 2014

Hujan dan Banjir

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Selamat Sejahtera Ke atas Junjungan Besar Nabi Muhammad s.a.w dan keluarga serta sekelian sahabat baginda.

Merata tempat hujan sekarang ni kan....
Hujan sepanjang hari di rumah MD (MenCari Damai)....
Macamana dengan rumah blogger sekalian?
Antara hujan dan panas....antara kemarau dan banjir
Setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya
Bila dah lama panas makhluk Allah hendakkan hujan...
Bila dah lama kemarau makhluk Allah tidak mahukan banjir
Banjir tidak akan terjadi dengan sendiri kalau bukan daripada tangan makhluk Allah sendiri yang bergelar manusia
Jadi bila dah terjadi banjir yang diluar jangkaan maka hendaklah perbanyakkan Istighfar ye...
MD cakap ni pun untuk peringatan diri MD juga
Macam-macam berita keluar di dada-dada fb dan wa tentang kejadian banjir di merata tempat sekarang
Di tempat MD sekarang ni pun ada beberapa kawasan yang kena banjir
Semalam FIL pun dah khabarkan air sungai dah naik ke darat nak kena ke rumah katanya....apa lagi berdesup la anak lelaki tunggalnya (merangkap en suami MD la) ke sana untuk selamatkan apa-apa yang patut dulu
Rumah-rumah yang rendah dah dimasuki air tapi rumah ayah en suami tak...selamat la
Ada en suami ambil gambar tp MD bukan wartawan bertauliah jadi tak patut la nak tempekkan di sini ye...hihi
Moral of this story bukan Kelantan,Terengganu je yang dah banjir di negeri Perak pun banjir
MD ni sebenarnya jarang sangat baca paper dan tengok berita tv Pahang dan Johor banjir ke? Hihi tak patut sungguh kan MD tak mengikuti arus negara....
Tapi arus drama tv cinta ibadah yang tengah ditayangkan di astro prima tak boleh miss.... pulak
Ok la na...MD nak berhenti dulu merapu ni...dah lama tak dapat nak n3 biarkan je wordless wednesday ni....dengan rapuan MD tata....jumpa lagi...insyaAllah.

3 ulasan:

nor laila berkata...

Apa2 kesilapan tatkala n3 tersiar hrp maklum je ye sebab bersiaran dari tab yang halus bebeno

Nurzakiah Hanum berkata...

jom sama2 berdoa

nor laila berkata...

Anom, Aamiiiiin.