SELAMAT BERKUNJUNG KE HALAMANKU...

Rabu, 12 Disember 2012

IKUT APA YANG DIA AJAR JANGAN IKUT APA YANG DIA BUAT


mohon kongsi ye...

Kata je nak layan filem hindustan....hemmmm tak juga....lagi bagus layan "baby" aku ni....

Bila dah ada "baby" ni....semua kerja jadi lain....urusan rumah pun menjadi lain...tapi masak,dobi kain,kemas rumah mesti tip top....jangan sampai terbengkalai...nanti rumahtangga ke mana laptop ke mana....jadikan laptop ni sebagai semangat untuk menguruskan rumahtangga....tak keluar rumah pun tak apa...macam-macam info boleh dapat dan tengok....asal yang baik dan halal ye.....

Di samping berinternet kita boleh berdakwah juga....kita dapat orang lain pun dapat.....tapi sesekali kena juga keluar dari rumah jangan asyik memerap je...masyarakat kena ambil tahu juga....jiran tetangga perlu juga bertegur sapa...sambil jemur kain, sambil menyapu luar rumah  tegur dan senyum kat jiran....mereka pun saudara sesama Islam kita....kalau jiran tu bangsa lain...mereka pun asal daripada Adam dan Hawa juga...

Tapi ingat buat baik berpada-pada buat jahat jangan dicuba (tukar sikit)...Dewan Bahasa Dan Pustaka jangan marah ha....Amboi bagus-bagus je aku ni....ingatla ye...ikut apa yang dia ajar jangan ikut apa yang dia buat....ni la kata-kata daripada seorang ustazah yang mengajar muslimat di taman perumahanku setiap pagi sabtu.

10 ulasan:

ahkakbatik berkata...

laila... pi lah ke design-template-customize-adjust width.
utk boleh ubah width untuk gadget dan main post supaya kecikkan sikit space gadget tu..
main postnya kecik banding tulisan yg banyak.
adjust2 kt layout supaya gambar atas tu tak besar sgt.

nor laila berkata...

memang tunggu orang komen tang ni pun...ok terima kasih...

Arjuna Silvera berkata...

peribahasa baru...

tapi betul la tu..kalau jgn sekali maknanya tak buat yg mola-mola... pencegahan tu kan bagus..

miz ruha berkata...

buat jahat jangan dicuba,,, menarik...

izan mama mia berkata...

yerlah..ingatan yg baik..tq

nor laila berkata...

miz nuha, maksudnya sama cuma lain ayat je...menarik kan.

izan mama mia, ingatan untuk diri saya juga...sama-sama.

nor laila berkata...

ahkakbatik, ok tak linda dengan rumah baru dan langsir baru ni..

nor laila berkata...

ahkakbatik, perkataan langsir tu pinjam ayat linda sekejap ye...

hainom OKje berkata...

ho..ho... cantiklah langsir ko ni lela!!!

nor laila berkata...

hainom OKje, terima kasih...langsir awak tak nak tukar..

Arjuna Silvera, betul...