SELAMAT BERKUNJUNG KE HALAMANKU...

Rabu, 13 Mac 2013

PERKARA DAH TERJADI

Kes semalam....siapa yang pernah terlupa nak ambil anak dari sekolah?

Aku dan Abang aku la.....

Boleh aku tak kejutkan Abang untuk ambil anak ke 2 ku di sekolahnya sehabis saja dia tuisyen malam....

Aku pula asyik memotong kuku kakiku....sambil mengadap laptop....tapi tak buat apa-apa pun kat laptop tu...saja pasang sebab internet perlahan sangat semalam...

Tiba-tiba talipon bimbit Abang berdering...aku juga la yang jawab sebab Abang memang tidur tak sedar apa dah...

Aku ingatkan kawan anak ke 3 aku yang buat panggilan...kalau kawan dia tu sah-sah tak boleh nak cakap dah sebab anak ke 3 aku dah tidur juga...

Eh, bukan pula... kawan 'Aqilah kot ni....macamana aku boleh tak cam suara anak sendiri....

"'Aqilah ni,.....ayah mana tak ambil 'Aqilah lagi...."

Ya Allah....aku terus teringatkan dia...terus aku tengok jam...9.46 malam dah...."Abang, ambil 'Aqilah!"

Abang yang tengah lena pun terus terkejut..."Ha?..." terus tengok jam...."Apasal tak kejut?'

Tak boleh cakap banyak dah...Abang terus bangun ambil kunci motor.....

KESIHAN 'AQILAH...TINGGAL DIA SEORANG JE KAT SEKOLAH...KAWAN-KAWAN DAH BALIK SEMUA...CIKGU PUN DAH BALIK...TAPI...JAGA SEKOLAH ADA.....ALHAMDULILLAH JAGA BAGI DIA GUNA TALIPONNYA UNTUK MENGHUBUNGI KAMI....

Aku boleh terlupakan dia malam ni...aku ada tengok jam dinding waktu 9.30 malam...tapi aku hanya teringatkan Hakim....yang Hakim waktu tu sedang prep malam la...

14 ulasan:

Ummi Amirah berkata...

syukurlah Aqilah selamat.

izan mama mia berkata...

ciannyer...mujur ada jaga..kalau tak..hadoi laa...nak wat camana kan kita kekadang mmg lupa

ahkakbatik berkata...

hadoi.. anak lom doblas macam mak kita ! laila... laila....

hainom OKje berkata...

Amboi ...anak jantan je yg diingatkan eh....hehe
Biasalah...makan kepala ikan banyak kot!! hehehe

Mrs Velentine berkata...

macam mana boleh lupa...lain kali kena set kat hp ni as reminder

MyFreeMinded berkata...

Pernah akak.. saya pun pernah.. saya ni iye lah seorang yang pelupa. hehehe

Nora Karim berkata...

ya Allah... nasib baik Aqilah ada phone jaga untuk call... huhu kesian dia...

nor laila berkata...

kak Intan, Alhamdulillah...teringat masa kecilnya dulu dia pernah hilang sekejap di pasaraya Giant Manjung..Alhamdulillah...dia adalah anak yang bertuah..

nor laila berkata...

Izan,jaga tu pulak kena giliran jaga lelaki..dulu cikgu dah pesan kat ibubapa ambil anak tuisyen malam awal 10 minit...sebab bila malam jaga yang bertugas lelaki..dah saya pulak yang terlewat ambil anak 10 minit..Alhamdulillah...Allah melindungi dia dan kami..

nor laila berkata...

Linda, tak payah nak tunggu 2 belas la..memang aku kantoi dah..

nor laila berkata...

hainom, sebab dalam beberapa hari kebelakangan ni..aq asyik ingat kat anak yang lelaki tu kot..makan kepala ikan goreng kot...

nor laila berkata...

MV, masa abangnya tahun lepas memang set time...aleh-aleh masa adiknya ni pula Abang kata bising pulak asyik dengar bunyi alarm...kak pun off terus..sekarang apa dah jadi..Abang suruh on semula la alarm..

nor laila berkata...

MV, apa yang MV lupa sangat tu..

nor laila berkata...

Nora, jaga tu yang offer phone dia suruh 'Aqilah call kami..bagus jaga tu..